Szerencsehozó növények

2019.12.30

Szilveszter éjszakája közeledtével az amúgy egyáltalán nem babonás emberben is elkezd motoszkálni valami a szerencsével és az új évi anyagi javakkal kapcsolatban.

Lencseevés, semmi szerencsét elkaparó baromfi vagy azt elúsztató hal, ám a sok pénzt kitúró malac.

Természetesen nem csak étkezéssel kapcsolatban vannak erre "módszerek", hanem a növénykedvelők is tehetnek annak érdekében, hogy a szerencse jobban megtalálja őket.

Már, ha tehetnek.

Ártani mindenesetre nem árt.

Tuti, ami biztos.

  • LÓHERE

Ilyen meleg decemberben még előfordulhat, hogy a kertben négylevelű lóherére lelünk. Erre akkor van esélyünk, ha kétszikű gyomirtót nem használva, kellő szervesanyaggal felturbózott, fehér herével "fertőzött" füves területünk van. Ha nincs, akkor még mindig ott a beltéri változat, az Oxalis triangularis. Ez ugyan nem lóhere, hanem madádrsóska, de babonánál ilyesmin nem szokás fennakadni. Szerencsehozó hatását a kis leveleinek köszönheti. Hagyományosan minden kis, pláne kerek levelű növény vonza a pénzt. Hát...legyen úgy!

  • NÁRCISZ

Az újévkor kivirágoztatott nárcisz szerencsét hoz a feng shui művelői szerint.

Ha esetleg mégsem, akkor legalább a gyönyörű tavaszi színével és illatával a téli depresszív hangulatot is elfújja. Hiszen ki az, aki január elején még nem kezdi el várni a tavaszt?

  • BAMBUSZ

Akinek volt valaha bambusz a kertjében és nem acél vagy beton ládában, annak azt hiszem nehezen adja be bárki is, hogy mekkora szerencséje van!

A szobai változat, amit szerencse bambusz néven árulnak valójában nem is bambusz, hanem Dracaena sanderiana. És darabszámtól függően más hatása van a távol-keletiek szerint.

3 db boldogságot,

5 db gazdagságot,

6 db szerencsét,

7 db egészséget,

8 db növekedést,

10 db teljességet és

21 db tartós egészséget és hatalmas vagyont hoz.

Ennél több bambusz már erdő és támadnak a pandák!

  • KAKTUSZ

A hiedelmek szerint ő úgy vonz, hogy taszít. Trükkös, ugye? A negatív energiákat távol tartja a szúrós tüskéivel, akarom mondani leveleivel. Tudtad, hogy a tüskéje a levele?

  • VADKAKAÓ

Becsületes nevén Pachira aquatica. A szerencsehozó és pénzügyekre való hatása leginkább annál a kertésznél vált be, aki kitalálta, hogy szobanövényként milyen jól használható ez a gyorsan nagyra növő, nagy levelei által igen dekoratív növény. Viszont mivel a törzse csak lassan vastagszik, így nagy méretét nehezen tartja meg, összefont belőle 3-at. És elhíresztelte, hogy pénzhozó fa.

Neki bejött. Egy próbát megér nálunk is.

  • BUNKÓLILIOM

Számos képviselője és faja van. Az egyik legszebb a Cordyline fruticosa, azaz a színeslevelű bunkóliliom. Indiában és Dél-Kelet Ázsiában honos. Nálunk használt nevét a tápanyagraktározást megvalósító megvastagodásáról kapta. A polinéz kultúrában valószínűleg ezért társítják hozzá a gazdagodást. Ha ráadásul 2 szárú, akkor dupla szerencsét hoz.

  • POZSGAFA

Megint az egyszerű recept. Kerek levele van és raktároz a Crassula ovata. A feng shui szerint, ha a bejárathoz teszem, bőséget és sikert hoz. Kínában új üzlet nyitásakor szokás ajándékozni is a tulajdonosnak.

  • BAZSALIKOM

Gondolom ebben az esetben is a nagy számban meglévő kerek levelek az okai annak, hogy a görögök a mai napig szerencse és pénzhozó növénynek tartják.

Tarthatod az asztalodon, de ha főzetet csinálsz belőle még eredményesebb a hatása. (Erről a tisztamagia.com oldalon találtam útmutatást.)

"Egy csokor bazsalikom kell csak.

A főzetkészítés nem varázslás még akkor sem, ha mágikus célja van a főzetnek, ezért nem kell különösebb felkészülés hozzá, és nyugodtan dolgozhatsz a konyhádban, a szokásos konyhai eszközökkel.

1. Szedd le a növény leveleit és vágd apróra őket. Néhány levelet hagyj meg egészben, ezeket majd külön kell beletenni a kádba, tehát tedd félre őket későbbre.

2. Forralj fel annyi vizet, hogy ellepje a bazsalikomot.

3. Tedd az összevágott leveleket egy hőálló tálba és forrázd le a vízzel. (Ne lobogó vizet önts rá, vedd le a tűzről az edényt és várd meg, hogy abbahagyja a bugyborékolást. Csak ezután öntsd a növényekre, mert ha túl forró a víz, akkor oda lesz a növények legfontosabb hatóanyaga, az illatért felelős olaj.)

4. Hagyd 15 percig állni a főzetet, majd szűrd le.

A főzetet azonnal fel kell használni, ha kihűl, elvész a hatása.

Add az egészet egy kád kellemesen forró vízhez, majd tedd bele az egész leveleket is.

Ha pénzteremtő ötleteket szeretnél fürdőzés közben szerezni, akkor tegyél két három babérlevelet is a vízbe.

Pihenj és lazulj el az illatos vízben, töltődj fel a pénzenergiával. Képzeld el, hogy pénzben fürdesz, a bankjegyek hozzád tapadnak és egyenletes zöldes-arany fénnyel vonnak be.

Legalább 15 percet tölts a vízben. Mikor kiszállsz az a legjobb, ha magadtól száradsz meg, ha megoldható, ne törölközz meg, nehogy ledörgöld magadról a pénzvonzó energiaréteget."

Így vagy úgy remélem meghozza valamelyik a kívánt szerencsét és olyan új évetek lesz, amilyet szeretnétek!