Szép kertek születése - Kerttervezés útmutató 3. rész

2019.02.06

Ha végig haladtál az útmutató első két részén, akkor már van egy területi alaprajzod, ami be vannak jelölve a már meglévő tereptárgyak, utak és épületek. A kialakított járdák, kocsibeállók, fel vannak tüntetve a kerti tevékenységek területei és tudjuk, hogy a nap mikor melyik részre ontja a fényt.

Jöhetnek a növények!

Legalábbis gondolatban.

Megint listaírás következik. Nem gondoltad, hogy ennyire rögös lesz? Muszáj most körültekintőnek lenned, hogy később ne kelljen mindent szétrobbantani, újragondolni, átépíteni.

Írd fel, hogy a családban ki milyen növényre allergiás. Remélhetőleg nem lesz hosszú sor, de sajnos évről évre egyre bővebb listákkal találkozom én is a tervezések során.

Ezeket nyilván mindenképpen ki kell hagynunk a koncepcióból.

Most vedd számba a kedvenc növényeidet! Írj ide mindent, ami tetszik, nem baj, ha nem télálló, nem baj, ha szúrós.

Aztán jöhetnek a 'nemszeretem' növények. Büdös, ronda, folyton hullik róla valami, stb.

A kertet nem csak ésszel, szívvel is tervezzük, ezért fontos az érzelmi töltet is ezekben a döntésekben.

Nyilván nem csupán ezeket a növényeket lehet és kell betenni, de én például azért írok ilyeneket össze egy megrendelővel töltött konzultáció során, hogy lássam, milyen hangulatú kert fog neki tetszeni. Aki ilyenkor csak örökzöldeket sorol, annak nem fogom telerakni a kertjét virágzókkal és fordítva.

Ilyenkor szokott előkerülni az az igény, hogy legyen egy kis fűszernövényes rész vagy némi gyümölcs, amit a gyerekek a fáról "legelhetnek".

Ha úgy érezd, hogy ennyi növény közül egyszerűen képtelenség választani, akkor kérd szakmai segítségünket akár helyszíni konzultáció vagy video szaktanácsadás formájában. Ha pedig inkább tervezőre bíznád a kert megálmodását, akkor keress bennünket az info@bokretagarden.hu címen vagy a +36303844306-os számon.

Árajánlatunk minden esetben ingyenes.

A fentieket letöltheted, ha ide kattintasz.