Blog

Kevés olyan megosztó kerti építmény van, ami olyan erősen szélsőséges véleményeket vált ki a kerttulajdonosok körében, mint a gabion.

Ahogy a nevéből is kiderül ez a félig szikla, félig növény táj kompozíció a legtöbb kerttulajdonos bakancslistáján szerepel, amikor azt tervezgeti, hogy mi mindent fog megvalósítani azon a néhány száz négyzetméteren, ami neki jutott.

Szilveszter éjszakája közeledtével az amúgy egyáltalán nem babonás emberben is elkezd motoszkálni valami a szerencsével és az új évi anyagi javakkal kapcsolatban.

A tűz körül összegyűlés olyan ősi öröksége az emberi társadalomnak, olyan mélyen génjeinkbe ivódott, hogy valószínűleg nincs olyan ember a földön, akit ne töltene el jó érzéssel, amikor barátokkal, családdal az estét a lángok mellé ülve tölti.

A kerttulajdonosok napjainkban kb annyira örülhetnek a robot fűnyíró feltalálásának, mint elődeink az ipari forradalom idején a cséplőgépnek.
Na, jó, nem biztos, hogy összehasonlítható a kettő, de aki már nyári nagy melegben nyírt otthon füvet, az elképzelhető, hogy érez némi párhuzamot.

Egyéb kert témájú cikkekért