Blog

Volt egyszer egy szegény mexikói lány, akit Pepitának hívtak, és akinek nem volt ajándéka amit a születő Jézusnak adhatott volna egyik szenteste. Amikor Pepita szomorúan sétált a kápolnához, unokatestvére, Pedro megpróbálta felvidítani.
- Pepita,- szólt Pedro -biztos vagyok benne, hogy a legkisebb ajándék is, amelyet valaki teljes szívéből ad,...

Sokakat meglep, hogy az esténként a kertünkben csörtető, csámcsogó keleti sünök igazi alkalmazkodóművészek, olyannyira, hogy még a nagyvárosok parkjaiban is össze lehet velük futni nyári éjszakákon. Táplálékuk akad bőven, mivel nem válogatnak. Felfalnak rovarokat, csigákat, férgeket, gyümölcsöt, sőt kisebb rágcsálókat is. Az élőhelyük hollétét...

Kevés olyan megosztó kerti építmény van, ami olyan erősen szélsőséges véleményeket vált ki a kerttulajdonosok körében, mint a gabion.

Ahogy a nevéből is kiderül ez a félig szikla, félig növény táj kompozíció a legtöbb kerttulajdonos bakancslistáján szerepel, amikor azt tervezgeti, hogy mi mindent fog megvalósítani azon a néhány száz négyzetméteren, ami neki jutott.

Szilveszter éjszakája közeledtével az amúgy egyáltalán nem babonás emberben is elkezd motoszkálni valami a szerencsével és az új évi anyagi javakkal kapcsolatban.

A tűz körül összegyűlés olyan ősi öröksége az emberi társadalomnak, olyan mélyen génjeinkbe ivódott, hogy valószínűleg nincs olyan ember a földön, akit ne töltene el jó érzéssel, amikor barátokkal, családdal az estét a lángok mellé ülve tölti.

A kerttulajdonosok napjainkban kb annyira örülhetnek a robot fűnyíró feltalálásának, mint elődeink az ipari forradalom idején a cséplőgépnek.
Na, jó, nem biztos, hogy összehasonlítható a kettő, de aki már nyári nagy melegben nyírt otthon füvet, az elképzelhető, hogy érez némi párhuzamot.

Egyéb kert témájú cikkekért